Iunie 20, 2017
Top 6 greşeli de igienă intimă în timpul verii
Vremea caldă şi umedă din timpul lunilor de vară creşte riscul apariţiei infecţiilor vaginale, însă o igienă intimă corespunzătoare ajuta la prevenirea unor astfel de situaţii.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Bacteriile se dezvoltă mai ales într-un mediu închis şi umed, unde se creează spaţiul propice pentru infecţii, de aceea Silviu Iştoc, medic specialist în obstetrică și ginecologie din România ne spune care sunt principalele greşelile pe care să le evităm în timpul verii. 

 

1. Statul în şezut mai mult timp

„Stând jos, temperatura creşte, astfel ca umiditatea din zona genitală nu va mai fi ventilata. „Căldura, frecarea şi umiditatea pot cauza iritaţii la nivelul vaginului. Cele mai întâlnite afecţiuni ale femeileor în perioada de vară sunt cele ale tractului urinar şi ale suprafeţelor genitale”, a afirmat doctorul. 

 

2. Duşurile vaginale

„Vaginul este creat astfel încât să se poată curăţa singur cu ajutorul secreţiei sale. Astfel, nu este indicat să se folosească şerveţele umede sau alte produse invazive pentru a igieniza suprafeţele acestuia. Cel mai indicat este să se folosească doar apă la o temperatură potrivită şi prosoape din bumbac pentru curăţarea zonei genitale, altfel riscăm să distrugem flora şi să creăm infecţiile genitale”, a declarat ginecologul.

3. Igiena scăzută din timpul menstruaţiei

„Mai ales în perioada de vară, igiena intimă este foarte importantă. „Tampoanele sau absorbantele trebuie să fie schimbate la cel mult patru ore, astfel se menţine zona curată şi aerisită”, susține Silviu Iștoc. 

 

4. Purtarea lenjeriei intime din materiale sintetice

„Optând pentru lenjerie intimă din bumbac, nu faceţi decât să contribuiţi la sănătatea genitală, păstrând zona uscată şi curată, lucru ce reduce semnificativ riscul apariţiei infecţiilor genitale”, a afirmat specialistul. 

5. Activităţile la piscină

Înotul este un sport sănătos atât pentru minte, cât şi pentru corp, dar care poate afecta sănătatea aparatului genital. „La mare, la piscină sau oriunde alegeţi să înotaţi, este bine să nu purtaţi ore în şir un costum de baie umed, pentru a evita apariţia afecţiunilor genitale”, menționează doctorul. 

 

6. Purtarea hainelor prea strâmte

Blugii şi alte obiecte vestimentare mulate purtate în perioada de vară nu fac decât să crească discomfortul termic la nivelul corpului. „Frecarea, căldura şi umezeala pot cauza de asemenea iritaţii şi infecţii, acestea fiind accentuate de transpiraţia care apare din cauza temepraturilor ridicate” susține doctorul Silviu Iştoc.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 6.4966366291046