Martie 29, 2017
Top-ul rețetelor pentru picnic
Majoritatea dintre noi spun un „da” ferm atunci când vine vorba de o plecare de weekend în afara orașului. Ne refugiem în păduri, savurând aerul proaspăt și șezătorile în sânul naturii. Totodată, mulți îndrăgesc picnicurile pentru mâncarea gătită la grătar, care miroase a foc și cărbune.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Privește pe fereastră – timpul de afară îți șoptește că poți petrece weekend-ul apropiat la natură. Mâncarea gustoasă contribuie la înlăturarea stresului, de aceea, nu ezita să savurezi un frigărui apetisant și suculent. Nu te gândi la siluetă – a fost demonstrat faptul că aerul curat și razele soarelui contribuie la accelerarea metabolismului. Asta nu înseamnă că putem mânca fără măsură, dar că putem să nu numărăm fiecare calorie.

AQUARELLE ți-a pregătit 3 rețete pe care trebuie neapărat să le încerci dacă ai decis să mergi la picnic sau la vilă.

 

Barbeque din pui la for deschis

Pentru a găti acest frigărui vei avea nevoie de carne de un pui, 2 ouă, câțiva dinți de usturoi, 2 cepe, 1 linguriță de muștar, 3 lingurițe de ulei și de sare, piper după gust. Bate un ou și gălbenușul de la al doilea, împreună, după care adăugă uleiul, muștarul, usturoiul dat prin răzătoare, ceapa dată prin mașina de tocat carne, sarea și piperul.  Taie puiul în două, pe linia coloanei vertebrale și unge ambele părți cu soluția obținută. Lasă-l în frigider pentru 2-3 ore, astfel carnea va îmbiba toate gusturile. Pune puiul pe plasa pentru grătar și gătește-l pe cărbune aproximativ 45 de minute.

 

Peștele la grătar

Există o multitudine de rețete pentru a găti peștele la foc deschis. De această dată vă propunem o metodă bună pentru prepararea sturionului. Așadar, lista ingredientelor: sturionul, 1 lămâie, sare, piper și mirodenii. Spală peștele cu apă rece, taie-l pe porții, stropește-l cu suc de lămâie, presoară-l cu mirodenii, sare și lasă-l să se marineze o oră. Pune peștele pe plasă și gătește-l 25-30 de minute, periodic întorcându-l pe cealaltă parte.

 

Barbeque din legume

Taie 3 vinete astfel încât să obții cercuri groase, după care sărează-le și lasă-le pentru 15 minute. Ulterior varsă apa eliminată de legume și pune-le pe un șervețel de hârtie, pentru ca să se scurgă. Între timp, taie doi ardei grași în felii mari, 3 bostănei – în cerculețe, iar câtorva ciuperci taie-le piciorușele. Sosul în gătești aparte: amestecăm 3 linguri de suc de lămâie și aceeași cantitate de ulei de olive, o lingură de busuioc tăiat mărunt, un dinte de usturoi tăiat mărunt și sarea după gust. Jumătate din sosul obținut adăugă-l la legumele puse împreună într-un vas lasă-le pentru o oră. Pune legumele pe bețișoare pentru frigărui și gătește-le pe plasa de grătar 2 minute pe fiecare parte. Deasupra legumelor gata -  toarnă sosul rămas și presoară verdeață.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.79655814170837