Martie 29, 2017
Cat eyes: alegem forma și „instrumentul”
Marilyn Monroe refuza să iasă din casă, chiar și până la cel mai apropiat magazin, fără să-și contureze ochii. Elizabeth Taylor a recunoscut că nu avea nicio șansă de a-l cuceri pe Richard Burton la filmările „Cleopatrei”, dacă nu avea ochii machiați în stil „cat eyes”. Cum să alegem forma liniilor în funcție de forma ochilor și care este „instrumentul” perfect pentru învățăcele – vă spunem în cele ce urmează.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Femeile care pot desena liniile negre de pe pleoape drepte și simetrice sunt numite, în glumă – vrăjitori. Nu ar fi cazul deoarece tehnica e o chestie pe care o poți antrena. Secretul stă într-un eyeliner bun și o formă a conturului potrivită „oglinzii sufletului”.

Eyelinerul bun – primul pas spre succes

Magazinele cosmetice se pot lăuda cu un spectru variat de produse cosmetice care servesc pentru conturarea ochilor. Eyelinerul lichid, eyeliner-cariocă, creionul pentru ochi simplu sau rezistent la apă, eyelinerul uscat. Opiniile specialiștilor referitor la cea mai potrivită variantă pentru începătoare – diferă. E o chestie individuală. Trebuie să știi că anume cu eyelinerul lichid vei putea desena linii perfecte. Însă nu aștepta să se întâmple îndată. Va trebui să te antrenezi deoarece acesta are la capăt o perie foarte subțire, iar liniile desenate cu ajutorul lui trebuie să fie neîntrerupte. Mulți meșteri de make-up recomandă, pentru început, creionul negru, moale. Asta pentru că el poate fi „întins”, în cazul unui eșec, astfel obținând „smoky eyes”. Dacă ai decis să nu cauți căi simple, atunci „înarmează-te” cu un eyeliner-cariocă sau unul lichid. Înainte de a cumpăra un eyeliner-carioră – verifică-l, desenând cu el pe mână. Marginile liniei lăsate de un eyeliner-cariocă bun nu vor fi întrerupte. Linia urmează să fie aplicată făcând o mișcare ușoară mâinii și să fie umedă.

Alegem forma conturului în funcție de forma ochilor

Forma și mărimea ochilor variază de la o femeie la alta. Te poți machia în conformitate cu toate regulile dar într-un final, s-ar putea să ai impresia că nu ți se potrivește. Hai să punem toate punctele pe „i”!

Norocoasele posesoare a ochilor în formă de migdale, situați la o distanță normală, își pot contura ochii oricum își doresc. Toate formele liniilor de contur se vor potrivi și vor arăta toate – la fel de reușit!

 

Cu ajutorul eyelinerului, femeile pot să-și „lungească” vizual ochii rotunzi. Pentru asta, conturează pleoapa începând cu colțul interior, până la cel exterior. Fă codița ascuțită. Aceasta trebuie să iasă după și după colțul exterior al ochiului. Acest truc va îngusta și extinde puțin ochiul.

 

Există două metode de conturare a ochilor înguști. Alege una dintre ele în funcție de impresia pe care dorești s-o creezi. Pentru un look romantic — dă preferință „săgeților” înguste, clasice și maxim apropiate de linia creșterii genelor. Pentru un accent bine văzut și un drama-efect – alege conturarea întregii pleoape cu o linie groasă.

 

Dacă ai ochii situați departe unul de celălalt, conturează neapărat colțul interior al ochiului. Fă conturul la început - îngust, spre colțul exterior – mai gros. Codița liniei nu trebuie să se situeze cu mult în afara pleoapei, pentru a nu îndepărta vizual ochii și mai mult.

 

Dacă ochii tăi sunt situați aproape unul de celălalt, tehnica este opusă. Începe „săgeata” de la mijlocul pleoapei  și nu de la colțul interior al ochiului. Desenează-o spre exterior, ieșind după limitele pleoapei, pentru a îndepărta vizual ochii.

 

Dacă colțișoarele exterioare ale ochilor tăi sunt situate mai jos decât cele interioare — conturează-le corect. Codița conturului trebuie să fie mai sus                 decât în restul cazurilor, de aceea, începând cu mijlocul pleoapei— tinde puțin spre sprâncene. În cazul colțișoarelor mai ridicate – conturul de la                     începutul pleoapei și cel de la sfârșitul ei trebuie să fie aproape identice.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 2.3357682228088