Iunie 27, 2017
7 modalități prin care poți avea grijă de corpul tău pe timpul verii
Înainte să te dai bătută și să lași căldura de afară să te țină în casă pentru cele trei luni de vară, ar trebui să citești cum poți avea grijă de corpul tău pe timpul verii.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Aceste câteva sfaturi te vor ajuta să ai grijă de bunăstarea corpului tău pe perioada acestor trei luni de vară și să iți dea energia necesară pentru zilele toride.

1. Învață să fii atentă la semnalele pe care le transmite corpul tău.

Crampele musculare, durerile de cap, amețeli, oboseală, confuzie și greață sunt semne ale unor afecțiuni datorate căldurii. Daca ai aceste simptome, caută să intri undeva unde poți scăpa de căldură și să ți se regleze temperatura corpului, deoarece este foarte probabil să fi făcut insolație. 

 

2. Dacă este posibil, încearcă să îți limitezi timpul petrecut afară

În mod special pe cel din milocul zilei, dintre orele 10:00 și 14:00, atunci când soarele este cel mai direct și cauzează cele mai călduroase momente ale zilei. Vara, cel mai perfect moment al zilei este seara, începând cu orele 18:00-19:00, atunci când soarele nu mai este așa de puternic și te poți bucura liniștită de o temperatură ideală.

3. Încearcă să bei lichide cât mai multe și cât mai des

Apa este cea mai bună opțiune și acum sunt atât de multe idei prin care îi poți da o savoare delicioasă. Însă, dacă simți nevoia să mai schimbi, atunci poți încerca să bei ice tea, limonadă, suc de portocale sau apă cu vitamine.

 

4. Nu face sport afară atunci când termperaturile sunt foarte ridicate.

Pentru a avea cea mai bună activitate și pentru a evita crampele musculare cauzate de căldură, încearcă să faci sport ori la sală, ori în casă sau dimineața/seara.

5. Folosește crema cu proteție solară

Indiferent de tipul tău de piele, este necesar să folosești crema cu protecție solară pentru a avea grijă de corpul tău. Atunci când temperaturile sunt foarte ridicate, cel mai probabil și radiatțile sunt foarte puternice, ala că este necesar să aplici o cremă cu factor de protecție pentru a preveni cancerul de piele, apariția petelor, decolorarea pielii și iîbătrânirea prematură. 

 

6. Poartă haine adecvate.

Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la stilul tău, ci doar că este necesar să porți hainele potrivite pentru zilele calde de vară. Folosește o pălările de soare, haine lejere, culori deschise și pantaloni scurți. 

7. Află cum îți poți regla temperatura corpului atunci când este prea cald.

Pe lângă consumul în cantități mari de lichide, dacă simți totuți simptomele cauzate de caldură, încearcă să cauți un loc la umbră sau în casă/clădire cât mai repede posibil. Ar trebui să îți răcorești corpul, să dai la o parte hainele în exces și să iei un prosop umed sau pachete de gheață și să îți tamponezi gâtul, încheieturile, eșbrațele și fața. Poți chiar să intri intr-o cadă cu apă la o temperatură mai scăzută sau să folosești un spray cu apă. Dacă încă îți mai este foarte cald după 30 de minute, ar trebui să consulți doctorul, pentru că este posibil să fi facut însolație.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.938969373703