Mai 17, 2017
6 obiceiuri care te îmbătrânesc. O faci zilnic!
Cu toții știm că acceleratorii procesului de îmbătrânire sunt bronzul, alcoolul și fumatul. Dar, se pare că, nu doar obiceiurile proaste pot influența asupra apariției ridurilor înainte de vreme, dar și cele inofensive sau cele cărora nu le atragem atenția.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Utilizarea paiului

Cu toate că utilizarea paiului ne protejează smalțul dinților, ar fi bine să nu-l folosim des. Contracția regulată a buzelor duce la formarea ridurilor în jurul acestora.  Ele pot fi observate și la fumătorii activi. Desigur preferința paiurilor nu are afect atât de negativ ca și dependența de nicotină, dar și aceasta poate afecta tinerețea tenului.

 

2. Purtarea lentilelor de contact

Impactul regulat asupra pielii delicate și subțiri din regiunea ochilor duce la apariția ridurilor în această zonă delicată. În cazul în care ochelarii nu sunt opțiunea ta atunci asigură-te cu o cremă bună și nu neglija patch-urile.

 

3. Dormitul pe burtă sau pe o parte

Medicii cosmetologi și dermatologi recomandă dormitul pe spate. Dar dacă așa nu îți este comod, atunci trebuie să-ți schimbi albiturile oferind prioritate celor din mătase.

 

4. Utilizarea în exces a computerului

Petrecem foarte mult timp în fața gadget-urilor: fie computer, smartphone sau tabletă. Pentru a evita anumite probleme și incomodități fă regulat exerciții pentru față, masează zonele vulnerabile și asigură-te că unghiul dintre linia gâtului și a maxilarului, în timpul lucrului la computer, să fie de 90 de grade.

 

5. Sistemele de încălzire

Odată cu sosirea sezonului rece, unul din cei mai importanți inamici ai pielii sunt sistemele de încălzire. Acestea usucă foarte tare pielea și provoacă îmbătrânirea precoce a acesteia. Și nu trebuie să înduri friguri pentru a evita această problemă. Pur și simplu urmărește ca pielea ta să nu fie uscată, consumă mai multă apă și nu uita de crema hidratantă.

6. Dieta fără grăsimi

În lupta pentru un corp suplu, mulți merg la risc pentru sănătate, și exclud în totalitate grăsimile din meniu. Este important să știi că uleiul de măsline, peștele și alunele conțin acizi grași, ce sunt responsabili de sănătatea și tinerețea nu doar a pielii, ci și a întregului organism.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.67518973350525