Octombrie 17, 2016
5 sfaturi despre cum să creezi o impresie bună despre tine
Comunicarea – o parte componentă importantă a oricărui domeniu, de aceea este necesar să comunicăm corect, ținând cont și de câteva sfaturi.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Fii la curent cu ultimele noutăți ale lumii. Răsfoiește banda ta de noutăți pe rețelele de socializare sau aplică metoda «ecoului». Aceasta constă în a repeta ceea ce spune interlocutorul tău, dar cu alte cuvinte, fii de acord cu ceea ce spune și încearcă să schimbi subiectul. Alege subiecte neutre de discuție, de exemplu: vremea de afară, hobby ș.a.m.d. Nu aborda subiectele în care te plângi pe ceva sau altele de acest gen.

2. Învață să asculți. Există oameni care vorbesc atât de mult, încât interlocutorul se plictisește sau i se strică dispoziția. Nu e necesar să vorbești doar tu, asta îl poate irita. Chiar dacă ești vorbăreț, fă un efort și ascultă persoana.

3. Vorbește foarte mult și despre orice. După asta poți deduce starea persoanei, temperamentul și nivelul de educație. Vorbește clar, fără a ridica sau a coborî tonul. Gesturile și poziția sunt indicatoare care arată atitudinea ta față de interlocutor și a lui față de tine.

4. Alege timpul favorabil pentru discuții. Persoana nu va sta să te asculte dacă el se grăbește undeva sau face orice ca să scape de tine. Probabil îi strici planurile, în acest caz, este necesar să-l întrebi din start acest lucru.

5. Păstrează distanța. Probabil fiecare își va aminti vreo situație când unul dintre cunoscuți, poate foarte plăcut în discuție, a încercat să se apropie prea tare, te-a atins ușor la spate, de mână sau te-a ghiontit. Asta îndepărtează din start și strică și dispoziția.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.73304462432861