Octombrie 14, 2016
5 sfaturi care te vor ajuta să nu dăunezi sănătății tale
Cel mai de preț din viața noastră trebuie să fie sănătatea, dar adesea nu ne gândim la daunele pe care le provocăm ei. Există numeroase obiceiuri nesănătoase pe care le practicăm în viața de zi cu zi. Vă propunem metode prin care te vor ajuta să-ți îmbunătățești starea de sănătate.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Sarea poate dăuna venelor

Consumul unei cantități anumite de sare poate micșora riscul bolilor cardiovasculare, inclusiv infarctul și insultul. 2-3 grame de sare adăugate în mâncare vor fi destule, nu mai mult.


 

2. Ceaiul preîntâmpină dezvoltarea diabetului

Ceaiul conține polifenoli activi care joacă rolul insulinei, atât de necesară oamenilor care suferă de diabet. Ceaiul este efectiv și în cazul în care persoana suferă de două tipuri de diabet.

3. Ciocolata încetinește îmbătrânea pielii

Avantajul ciocolatei constă în faptul că încetinește îmbătrânirea fibrelor de colagen și îmbunătățește metabolismul pielii datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Pe lângă asta, previne și un anumit cancer de piele.

 

4. Fructele de pădure previn varicele

Include în programul tău alimentar fructele de pădure, de exemplu: cătina, trandafirul sălbatic, cenușa de munte și coacăza. Acestea sunt capabile să întărească vasele și capilarele.

5. Alegem rațional bunătățile pe care le consumăm

În perioada toamnă-iarnă trebuie să acordăm o deosebită atenție consumului de sucuri naturale, pentru a reduce riscul dezvoltării bolilor și infecțiilor. Morcovul, svecla, lămâia, măceșul — sunt doar o parte dintre fructele și legumele care sunt accesibile după preț absolut tuturor.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.46098232269287