August 16, 2017
5 băuturi sănătoase pe care să le bei pe timp de caniculă
Vara avem nevoie de băuturi reci şi hidratante pentru a face faţă temperaturilor foarte ridicate. Descoperă cele mai bune băuturi pe care să le bei pe caniculă! Iată cele mai bune băuturi pe care să le bei pe caniculă!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Pentru o hidratare optimă apelează la diverse combinaţii care conţin apă plată sau minerală, cuburi de gheaţă cu măsură, fructe proaspete, frunze proaspete şi puţină miere de albine. Acestea pot să conţină opţional puţin alcool, cum ar fi romul, votca sau aperolul în cazul în care le preferi astfel. 

1. Limonada cu mentă şi zmeură

Stoarce lămâile sau lime, adaugă cuburi de gheaţă, puţină miere de albine naturală, frunze proaspete de mentă şi adaugă zmeură proaspătă. Mai poţi să faci un piure de zmeură, lăsând zmeura cu puţin zahăr să fiarbă, după care o strecori de seminţe. Foloseşte acest piure pentru a îndulci limonada şi a-i conferi o aromă delicioasă.

Ai nevoie de:

  • zeama unei lămâi sau lime;
  • 500 mililitri de apă plată sau minerală;
  • 7-8 frunze de mentă;
  • un pumn de zmeură proaspătă (dacă nu-ţi plac seminţele poţi să o mixezi în blender şi să strecori sucul);
  • puţină miere de albine naturală.

Se amestecă toate ingredientele în blender şi se serveşte băutura cu gheaţă.

 

2. Ceai verde cu gheaţă

Alege un sortiment de ceai verde de calitate şi prepară dimineaţa o cantitate mai mare. După ce s-a răcit, adaugă-i puţină miere de albine şi suc de lămâie.
Păstrează-l la frigider într-o sticlă închisă ermetic şi consumă-l pe parcursul zilei cu sau fără gheaţă.

 

3. Infuzie de castraveţi

Taie rondele de castraveţi şi pune-i în apă la infuzat alături de frunze proaspete de busuioc sau mentă şi zeamă de lămâie. Peste noapte vei obţine o băutură hidratantă şi plină de minerale pentru a-ţi hidrata corpul dimineaţa de la prima oră.

 

4. Limonadă cu pepene roşu

Ai nevoie de zeamă de lămâie şi lime pe care să o amesteci cu puţin zahăr şi mentă proaspătă. Se pisează în mojar toate ingredientele. Pepenele roşu se mixează în blender şi se strecoară cu ajutorul unui tifon. Se amestecă apoi sucul de pepene roşu cu cel de lămâie, cu puţină apă minerală şi cuburi de gheaţă. Opţional poţi să adaugi votcă. 

 

5. Smoothie cu banană congelată

Un smoothie delicios, săţios şi răcoritor cu banană congelată va fi pe placul tuturor. Foloseşte lapte vegetal, banana congelată şi jonglează apoi cu alte fructe preferate! Zmeura, căpşunile, afinele, murele, mango, ananasul sunt câteva dintre cele mai delicioase combinaţii. Iar pentru iubitorii de ciocolată va fi un adevărat deliciu combinaţia de lapte vegetal, banană congelată, cacao şi unt de arahide.

 

Sursa: eva.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.50953578948975