Martie 06, 2018
5 metode care te vor ajuta să lupți cu gelozia!
Ai simțit că din cauza geloziei relația ta are de suferit? Îți propunem 5 metode pentru a încerca să lupți cu sentimentul distructiv care poartă denumirea - gelozia.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Sentimentul de gelozia apare, în primul rând, din cauza neîncrederii în propria persoană, din cauza temerilor, a complexelor personale, a egoismului. 

 

1. Încearcă să comunici acest lucru

Dacă te macini de fiecare dată când îți vin prin cap diverse scenarii legate de iubitul tău, din simplu motiv că nu îți răspunde imediat la telefon, că i-a scris un comentariu o fată, sau că s-a reținut la serviciu, dacă nu sunt discutate, împărtăşite la timp aceste suspiciuni, ele pot aduna în jurul lor alte gânduri, reacții, temeri. Marea greșeală este să nu îi spui și partenerului la ce te gândești. Ei bine, aceste lucruri trebuie zise, pentru a fi lămurite! Ca să previi comportamentul iubitului tău când te face geloasă, nu trebuie să-l încurajezi prin indiferență.

 

2. Privește obiectiv relația

Imaginează-ți că în locul tău este prietena ta, sau imaginează-ți cum ai reacționa dacă iubitul tău ți-ar face scene de isterie, smiorcăială și neîncredere. Trebuie să te controlezi pentru a nu ajunge singură, din propria greșeală. 

 

3. Controlează-ți gândurile

Gelozia te face să crezi că iubitul tău te înșeală, și, de cele mai multe ori tot asta e doar la tine în cap. Pentru a evita astfel de scenarii cu balauri din propria imaginație, ar fi bine ca tu să-ți găsești un hobby, sau câteva, pentru a nu avea timp să te gândești la toate prostiile. 

 

 

4. Lipsa siguranței

Sursa geloziei este lipsa siguranței. Dacă simți că ești geloasă și știi că nu ai niciun motiv serios, nu da vina pe partenerul tău. Dacă simți că nu te poți descurca de una singură cu acest sentiment care te macină, e timpul să ceri ajutorul unui psiholog. Adesea se-ntâmplă că tu recunoști, și încerci să lupți cu gelozia, dar nu te descurci de sine stătător. 

 

5. Crede în tine

De multe ori, când te gandești că partenerul te înșeală, ești convinsă că este vina ta. Dar tu ești aceeași persoană de care s-a îndrăgostit cândva partenerul tău de viață, de aceea,  află că în mâinile tale stă bunăstarea relației voastre dar și a sănătății tale mentale!

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.57800269126892