Octombrie 12, 2017
10 reguli de viață de la Margarita Țvik
Directorul adjunct Sputnik Moldova.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

 

  1. Critica, dacă apare — revigorează. La această temă, eu și Vladimir Novosadiuc, directorul Sputnik Moldova, avem aceeași percepție, ceea ce ajută mult în serviciu. În primul rând, critica e dovada faptului că suntem vizionați, citiți și ascultați. Dacă suntem doar lăudați, atunci înseamnă că facem ceva incorect.

  2. Tehnologiile contemporane ajută în multe cazuri și fac viața mai ușoară. Însă cunoștințele de bază și cea mai valoroasă experiență o obținem în rezultatul discuțiilor cu ceilalți colegii, cu oamenii din jurul nostru, din alte surse mass-media, din literatura contemporană – artistică, tehnică (accesibilă) și științifică.

  3. Studenților de la Facultatea de Jurnalism le recomand să aloce mai mult timp studierii limbilor străine, culturii, filosofiei și literaturii.

  4. Dorința de a fi primul este stimulul de bază care te ajută să fii unul dintre lideri pe piața mass-media din Moldova. Însă în discuțiile colegiale, în discuțiile cu alți oameni este necesară altă abordare. Omul care vrea mereu și oriunde să se arate, care se ține cu nasul pe sus, îi satură pe toți cu „originalitatea sa”. Omul care se autopromovează, nu este stimat. E numit „vocea din fierul de călcat”: conectează-l și acolo stă. E o metaforă, desigur.

  5. Informația, în primul rând, trebuie să fie accesibilă și pe înțelesul fiecăruia. Dacă vecina voastră nu a înțeles despre ce este știrea sau articolul, atunci degeaba ați depus efort. Cuvintele sofisticate și propozițiile, folosite pentru demonstrarea erudiției, nu trebuie nimănui: oamenii deștepți cunosc asta și singuri, iar oamenii din alt segment social vor să afle esența, nu să asculte „eseuri”. Așa oameni sunt pur și simplu luați în râs.

  6. Comunicarea între generații are un rol important nu doar pentru cei mai tineri, dar și pentru oamenii cu o experiență de viață și profesională bogată. Tinerii acumulează experiență, iar cei mai în vârstă află mai multe. Imaginea despre lume se schimbă și la unii, și la alții. Iar asta înseamnă că nimeni nu a rămas blocat în timp și merge pas în pas cu modernitatea.

  7. Autoeducația trebuie să fie continuă. Nici o zi nu trebuie să treacă fără ca să înveți ceva nou, să afli ceva interesant.

  8. Rețeta împotriva dispoziției negative e simplă: fiți activi, ocupați-vă timpul cu serviciul sau orice altceva interesant. Și atunci, pur și simplu nu va rămâne timp ca să vă plictisiți. Iubiți-vă familia, prietenii, oferiți ajutor celor, care au nevoie în acest moment de atenția și grija dumneavoastră.

  9. Prețuiți relațiile cu oamenii apropiați. Este imposibil să fii fericit fără relații calde, bazate pe fidelitate, în interiorul familiei. Ele trebuie păstrate cu atenție și să nu pot fi schimbate pe niște interese de moment, cât de bun nu ar fi serviciul preferat, cât de tare nu te-ar atrage în fiecare moment. Pentru familie trebuie să păstrați un loc aparte în inima voastră, în care să nu mai puteți adăuga pe altcineva, chiar și prietenii dragi sau alte plăceri de scurtă durată.

  10. Dacă nu vreți să mergeți dimineața la serviciu – demisionați. Lucrul trebuie să aducă satisfacție, să nu fie doar o metodă de a câștiga bani, dar și activitatea vieții.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.99930047988892